Lääkehankinnat ja lääkevalikoima

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) sairaala-apteekki kilpailuttaa sairaalassa käytettävät lääkkeet kahden vuoden välein TAYS:n erityisvastuualueen laajuisena yhteishankintana. Yhteishankintaan osallistuvat PSHP:n lisäksi Etelä-Pohjanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirit sekä Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhollon kuntayhtymä. Lääkevalintojen päätöstentekoon osallistuvat apteekin hankintahenkilöiden lisäksi useita kymmeniä lääkehankintojen asiantuntijaryhmiin nimettyä lääkäriä.

Hankintaan valituista tuotteista muodostetaan yhteistyönä edellä mainittujen asiantuntijalääkäreiden sekä PSHP:n lääketyöryhmän kesken PSHP:n perus- ja käyttölääkevalikoima, jonka tarkoituksena on edistää tehokkaan ja turvallisen lääkehoidon toteuttamista sekä yhtenäistää ja ohjata sairaanhoitopiirin lääkekäyttöä. Hankintakauden aikana järjestetään tarvittaessa käyttökokeiluja markkinoille tuoduista uusista lääkevalmisteista.    

Sairaala-apteekki ostaa lääkkeet pääosin kotimaassa toimivista tukkuliikkeistä, lääketehtaista ja apteekeista, mutta osan käytössä olevista lääkkeistä apteekki maahantuo itse.

   PLV_kirja_2016_2017

Toiminnan takaa Netland AppRunner